Maandag - zaterdag / 9:00 21:00 | 085-2736058
0item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Natuursteen renovatie

Polijsten geeft uw natuurstenen vloer weer glans

Waar geleefd wordt, worden sporen nagelaten. Ook op uw natuurstenen vloer. Ingelopen zandkorrels, nagels van huisdieren, scherpe hoge hakken: op een gegeven ogenblik zullen de loopbanen in de vorm van doffere sporen op uw mooie vloer zichtbaar zijn. Dit betekent gelukkig niet dat uw vloer nu voorgoed bedorven is. De Natuursteenspecialist kan uw vloer professioneel renoveren, zodat uw vloer zijn glans terugkrijgt.

 

Het polijstwerk wordt in diverse fasen uitgevoerd.

Wij adviseren u om er een vierde, in de vorm van impregneren, aan toe te voegen. Deze zorgt er voor, dat de vloer beter tegen vuil beschermd is. De aanpak bij polijsten is als volgt:

1. Eerst wordt de vloer licht geschuurd met een grove diamantpad die kleine krasjes verwijderd en als het ware de structuur van het natuursteen toegankelijker maakt.

2. De volgende stap bestaat uit het polijsten met een fijne pad, waardoor de structuur van het natuursteen zich weer sluit en zijn kracht en glans terugkrijgt.

3. De laatste fase van het driestappenplan bestaat uit het boenen en polijsten met een nog fijnere, witte pad. Het eindresultaat is een glanzende, mooie, schone vloer. Welke glansgraad de vloer moet krijgen is afhankelijk van uw voorkeur. Het kan zijn dat deze fase een paar keer herhaald moet worden om de gewenste glansgraad te bereiken: mat-, zijde- of hooglans.

4. Zoals vermeld kan De Natuursteenspecialist hier een vierde fase aan toevoegen: het impregneren of kristalliseren. Voor meer informatie over deze techniek zie: natuursteen impregneren.

 

Wat kost het om een marmeren vloer te laten polijsten? Bel ons direct voor een vloerinspectie :

085-2736058