Maandag - zaterdag / 9:00 21:00 | 085-2736058
0item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Parket Renovatie

Laat de parketspecialist uw vloer schuren

Is de beschermlaag afgesleten, vertoont de parketvloer beschadigingen? Dan zal uw houten vloer gemakkelijk vervuilen of slijtageplekken laten zien. In dat geval is het renoveren van parket een prachtige oplossing. Door onze vakkundige parketrenovatie gaat de vloerspecialist hierbij altijd zeer zorgvuldig en volgens een vast patroon te werk. Het resultaat van een schuurbehandeling is een gloednieuw ogende parket- of houten vloer! Zonder dat u een dure nieuwe vloer heeft hoeven aanschaffen. Een schuurbehandeling met daaropvolgend een nieuwe beschermlaag, is dus ook dé oplossing voor uw portemonnee!

 

Wat houdt het schuren van parket in?

Uw wensen over het eindresultaat staat centraal! Uiteraard wordt uw vloer weer mooi en egaal na het schuren. Spijkers worden gedreveld, spijkergaatjes gedicht en/of V-naden gefreesd. Het proces wordt afgesloten met een polijstbehandeling tot de afwerking zoals u die wenst bereikt is. De keuze van afwerking bepaalt hoe grof of fijn de vloer gepolijst moet worden om een goede basis te vormen voor de aan te brengen afwerking. De eindafwerking kan bijvoorbeeld bestaan uit een lak, een vloerolie of een hardwax. Die keuze is afhankelijk van onder andere uw wensen.

Belangrijk gegeven: Dankzij moderne apparatuur kunnen wij het schuurwerk stofarm voor u uitvoeren!

 

Parket vloer laten lakken of oliën?

Olie geeft een matte natuurlijke uitstraling, beschermd in het hout in plaats van op het hout waardoor plaatselijke reparaties mogelijk zijn. eenvoudig aan te kleuren afhankelijk van de houtsoort. Wanneer u zo min mogelijk onderhoud wilt aan uw parketvloer moet u niet voor olie kiezen. Wanneer het gaat om tropische houtsoorten adviseren wij geen olie, hierbij krijg je al snel een schrale, onverzorgde uitstraling.

Lak geeft een bescherming op het hout waarbij u kunt kiezen voor zowel mat, zijdeglans of een glanzende uitstraling. Zelfs een onzichtbare ultra matte ‘look’ is mogelijk, zeer geschikt voor eiken houten vloeren. Een gelakte parketvloer vergt weinig onderhoud en geeft het beeld van een authentieke vloer alleen zijn plaatselijke reparaties niet bij te werken. Zeer geschikt voor patroonvloeren en tropische houtsoorten.

Hoelang duurt het om een parketvloer te schuren en te behandelen?

Bij schuren en oliën: Tot 40 á 45 m2 zonder meerwerk kan een parketvloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.

Bij het schuren en lakken: Tot 40 á 45 m2 in 2 dagen. Dit heeft te maken met dat er 3 lagen lak geplaatst moeten worden waarbij tussen alle laklagen gewacht moet worden tot dat deze volledig gedroogd is. Dit is ook afhankelijk van de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur.

Wat verstaan wij onder meerwerk?

Bij het schuren en het polijsten van een houten vloer komt het ook voor dat dit niet alleen enkel om het schuren van de vloer gaat.

Het frezen van V-groeven

Bij een planken vloer komt het steeds vaker voor dat deze v-naden heeft. Deze naden moeten net als de rest van de vloer eerst kaal zijn voordat deze opnieuw kunnen worden behandeld. Dit doen wij door middel van frezen.

 

Het Drevelen van spijkertjes

Een verlijmde parketvloer is ook gespijkerd. Wanneer wij de vloer schuren komen de kopjes van de spijkertjes aan het oppervlakte te liggen, dan krijg je glimmende puntjes over de gehele vloer. Deze spijkertjes moeten allemaal met de hand weer in de vloer geslagen worden waarna de parketvloer vervolgens moet worden gevuld. Na het vullen wordt het vulmiddel eraf geschuurd zodat de vloer kan worden behandeld met een lak of olie.

Randafwerking

Om een vloer zo mooi mogelijk af te werken is de randafwerking van groot belang. Denk hierbij aan mooie witte plinten of platte afdeklijsten. Ook kan het voorkomen dat er een profiel moet worden geplaatst langs drempels of bijvoorbeeld bij een schuifpui.

 

Wat kost het om een houten vloer of parketvloer te laten schuren? Bel ons direct voor een vloerinspectie :

085-2736058