Maandag - zaterdag / 9:00 21:00 | 085-2736058
0item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Schuren en Oliën

Parketvloer laten schuren en oliën?

Voor wie een oude parketvloer heeft die wel een volledige metamorfose kan gebruiken bieden wij de ideale onderhoudsvriendelijke oplossing: Laat de vloer schuren en oliën. Vele kleurtinten kunnen worden toegevoegd om de vloer naar eigen smaak te brengen en naar de hedendaagse trends.

Kies voor kleur en sfeer

Eiken vloeren zijn het makkelijkst aan te kleuren, maar in principe is het mogelijk om elke houtsoort te behandelen met vloerolie. Uit ervaring kunnen wij u wel vertellen dat wanneer u een tropische houten vloer heeft dat dit niet de mooiste oplossing is.

Waarom wel of niet voor olie kiezen?

Omdat olie in het hout trekt en hout maar een maximale hoeveelheid vocht kan opnemen in de poriën van het hout is de parketvloer optimaal beschermd, er kan namelijk geen vuil meer intrekken. Wel loopt u de olie er naar mate van gebruik gedeeltelijk vanaf dus vergt een geoliede parketvloer meer onderhoud dan bijvoorbeeld een gelakte vloer. Het onderhouden van een parketvloer moet elk half jaar gedaan worden om de vloer goed gevoed te houden.
Tip: wanneer u op een veel belopen plek een paar druppels water op de vloer legt en deze druppels trekken in het hout dan weet u dat de vloer opnieuw geolied moet worden.

Bij olie is het mogelijk om plaatselijk bij te werken!

Doordat olie in het hout trekt en niet op het hout ligt zoals bij een gelakte vloer kan je een geoliede parketvloer plaatselijk schuren en opnieuw behandelen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld beschadigingen door het schuiven van stoelen of wanneer u huisdieren heeft prima weg te werken.

Kies daarom voor extra bescherming!

Met de nieuwe 2 componenten hardwaxolie behoud u de mogelijkheden die de normale olie ook biedt alleen wordt de toplaag beter beschermd en uitgehard. Hierdoor verkleind u de kans op vlekken door bijvoorbeeld zuren.
Het uitgangspunt van Vloeroptimaal is een optimaal balans tussen maximale technische bruikbaarheid, duurzaamheid en esthetiek enerzijds en minimale milieu- en gezondheidsbelasting anderzijds.

 

Wat kost het om een houten vloer of parketvloer te laten schuren en oliën? Bel ons direct voor een vloerinspectie :

085-2736058